29.5.2020. 20:21
1
Tadić: Imam prijavu i protiv Bakira Izetbegovića, zbog propuštanja tužbe za genocid
Tokom gostovanja na Face TV, glavna tužiteljica Tužilastva BiH potvrdila je da u državnom tužilaštvu postoji predmet u vezi revizije presude BiH protiv Srbije koji obuhvata Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Mladena Ivanića.

Bakir Izetbegović je nakon privođenja Fadila Novalića negodovao zbog imenovanja Gordane Tadić na poziciju glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH. Nagovijestila je i da je Bakir Izetbegović ovako reagovao postoji prijava protiv njega, za žalbu Sudu pravde i da su u tom predmetu Dragan Čović i Mladen Ivanić, a prijavu podnio Murat Tahirović

- Imam ja prijavu i protiv Bakira Izetbegovića, zbog propuštanja tužbe za genocid, podnjelo je Udruženje Muarata Tahirovića, ista prijava je i protiv Mladena Ivanića i Dragana Čovića. Neću govoriti o tome. Nisu ti napadi na mene slučajni, sve ovo vrijeme. Za onu tužbu u Hagu vezano za genocid. Gdje se zakasnilo. To su prijavljeni sva trojica. Prijavilo ih je Udruženje Murata Tahirovića. U istom su predmetu sva trojica - kazala je Tadić.

Dodala je i da će Milorad Dodik će biti pozvan u Tužilaštvo BiH zbog afere "prisluškivanje"


(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.