30.5.2020. 18:50
0
Ročište o pritvoru u slučaju 'Respiratori' u 20 sati u Sudu BiH
U Sudu BiH večeras u 20 sati bit će održano ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH za 30-dnevni pritvor Fadilu Novaliću, federalnom premijeru, Fahrudinu Solaku, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite i Fikretu Hodžiću, direktoru firme "Srebrena malina" a koji se sumnjiče za malverzacije oko nabavke 100 respiratora plaćenih 10,5 miliona KM.

Od četvrtka navečer kada im je saopćeno da su lišeni slobode detaljnih informacija o tome šta im se stavlja na teret i za šta se sumnjiče nema ni iz Državne agencije za istrage i zaštitu ni iz Državnog tužilaštva. 

Advokati odbrane Vasvija Vidović, Kadrija Kolić, Mirna Delalić nisu se previše oglašavali u javnosti, a ni nakon prijedloga za određivanje pritvora. S obzirom da je preostalo tek nekoliko sati do ročišta advokati imaju pune ruke posla da pripreme odgovor na prijedlog Tužilaštva BiH. 

Nije poznato da li je ročište otvoreno za javnost odnosno brojne medije koji već dva dana dežuraju pred zgradom državnih pravosudnih institucija. 

(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.