31.5.2020. 18:51
0
Mjere zabrane za Novalića, Solaka i Hodžića: Bez međusobnog sastajanja i komuniciranja
Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužilaštva BiH da Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću odredi jednomjesečni pritvor, te su danas pušteni na slobodu uz izrečene mjere zabrane.

Kako je za Patriju potvrdila odbrana osumnjičenih jedna od mjera je zabrana međusobne komunikacije, zabrana sastajanja i komuniciranja sa određenim osobama iz člana 126.a stav 1. tačka c) ZKP BiH, na način da im se zabranjuje sastajanje i kontaktiranje na bilo koji način sa svjedocima Tužilaštva BiH u vezi ovog krivičnog predmeta. Zabrana se odnosi isključivo na predmet "Respiratori".

Izrečene mjera zabrane će trajati dok za njom postoji potreba, a opravdanost ove mjere će se kontrolisati svaka dva mjeseca. Odbrana je za Patriju potvrdila da će se osumnjičeni pridržavati svih izrečenih mjera zabrane. 

U slučaju da ne poštuju mjere može im se odrediti pritvor.

Žalba na ovo rješenje ne odlaže njegovo izvršenje. Odbrane osumnjičenih mišljenja su da će se Tužilaštvo BiH žaliti na ovu odluku Suda BiH, ali da će oni biti spremni odgovoriti. 


(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.