1.6.2020. 20:19
0
Društvo novinara BiH o smjeni Duške Jurišić: Nedopustivo je da to najavlju je politička stranka
Društvo novinara BiH osuđuje prijetnje institutom krivičnih prijava kao razlog za smjenu direktorice TV Sarajevo Duške Jurišić.

Na njeno mjesto, a na prijedlog Kantonalnog odbora SDA Sarajevo trebao bi biti postavljen Safet Kešo, bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo.

Naime, Fikret Prevljak, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo najavio je da Duška Jurišić više neće obavljati funkciju direktorice Televizije Kantona Sarajevo, uz obrazloženje da su razlog za takvu odluku krivične prijave, što je ona opovrgla.

"Moguće je da postoje neke, za sada, skrivene namjere, ali do sada mi nije poznato da je protiv mene pokrenuta bilo kakva krivična prijava. Strašno je, nedopustivo, čak i ako je lapsus to što je rekao general Fikret Prevljak, predsjednik Kantonalnog odbora SDA", kazala je Jurišić.

Iz Društva novinara BiH kazali su kako smatraju da nedopustivim da smjenu direktorice jednog javnog medija najavljuje bilo koja politička stranka.

"Posebno je nedopustivo što na njeno mjesto predlažu bivšeg kantonalnog ministra obrazovanja, za koga nikome nije poznato da je bilo kada radio u medijima. Pozivamo Vladu i Skupštinu Kantona Sarajevo da pitanje izbora menadžmenta TVSA vrati u zakonske okvire, kao i institucije međunarodne zajednice u BiH da stanu u zaštitu zakonitosti kada je u pitanju rad medija u BiH", kazali su iz Društva novinara BiH.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.