2.6.2020. 8:01
0
VM BiH danas usvaja odluku o raspodjeli novca MMF-a, imenuju se čelnici SIPA-e i RAK-a
Sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana danas u15 sati, a na dnevnom redu je ponovo raspodjela sredstava od MMF-a u iznosu od 641 milion KM.

 Kako je objavila Slobodna Bosna jučer kasno je postignut dogovor lidera političkih stranaka SDA i HDZ BiH uz asistenciju predstavnika međunarodne zajednice. Novac od MMF-a na raspolaganju je od 23. aprila ali s obzirom da nije bila usvojena dodatna Odluka na Vijeću ministara BiH Centralna banka BiH nije mogla izvršiti uplatu novca. Problem je nastao u načinu raspodjele novca u FBiH, a HDZ BiH želio je da u odluci budu navedeni i kantoni. 

Na današnjoj sjednici naći će se i imenovanja direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Regulatorne agencije za komunikacije, prijedlog raspodjele finansijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih lica za borbu protiv COVID – 19 uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora Bosne i Hercegovine, Prijedlog odluke o raspodjeli finansijskih sredstava međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora Bosne i Hercegovine.

Na prijedlog MInistarstva pravde bit će razmatrana ažurirana analiza implementacije Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Na dnevnom redu naći će se i odluka o izmjeni i dopuni Odluke o formiranju Koordinacijskog tijela za migracija. 


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.