2.6.2020. 9:10
0
Centralna banka BiH bila upravu: Bit će posebna odluka Vijeća ministara shodno Pismu namjere
Predstavnici vodećih političkih stranaka u Federaciji BiH Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice BiH, uz asistenciju predstavnika međunarodne zajednice, postigli su dogovor o raspodjeli 330 miliona eura kredita koji je Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio Bosni i Hercegovini.

Kako saznaje Patria, iz Centralne banke BiH čim stigne posebna odluka novac može biti raspodijeljen. Ovo je kako su kazali pobjeda zakonitog rada Centralne banke i BiH. Guvrener Senad Softić nije popustio pod pritiskom i bez dodatne odluke noivac prebacio entitetima.

Upravni odbor Međunarodnog monetarnog fonda odobrio je 20. aprila ove godine Bosni i Hercegovini kredit u visini od 330 miliona eura za sanaciju ekonomskih posljedica nastalih pandemijom Covida-19. 

Dogovor o raspodjeli novca pao je na sastanku predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika, HDZ BiH, Dragana Čovića i SDA, Bakira Izetbegovića i to nakon pritiska međunarodne zajednice.

38 posto pripada Republici Srpskoj, 62 posto FBiH, dok će i RS i Federacija Brčko Distriktu dati po pola procenta od iznosa koji im pripada.

Odluka koju je potpisao 23. aprila i koja je objavljena u Službenom listu broj 26/20 jasno je ukazivala da je neohodna posebna odluka Vijeća ministara BiH shodno potpisanom Pismu namjere. 

Kako je povrđeno upravo je takvo nešto sinoć i dogvoreno, ići će posebna odluka Vijeća ministara shodno potpisanom Pismu namjere. 



(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.