3.6.2020. 10:45
0
U Centralnu banku stigla odluka, novac u toku dana na računima
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine postiglo je jučer dogovor o raspodjeli 333 miliona eura MMF-ovog kredita, a u Centralnu banku BiH stigla je potrebna posebna odluka.

Kako nam je potvrđeno iz Centralne banke u toku dana će novac biti na računima entiteta i Brčko Distrikta.

Međunarodni monetarni fond je uplatio novac Bosni I Hercegovini 23. aprila. No, nije bilo podjele, jer iz CBBiH nisu željeli učiniti nezakonite radnje po nalozima iz HDZ-a i SNSD-a.

Iz Delegacije EU u BiH i Ambasade SAD-a u BiH upozorili su 28. maja političare u BiH da "bez odlaganja trebaju odblokirati sredstva MMF-a za ublažavanje posljedica pandemije COVID-19".

Delegacija EU u BiH i Ambasada SAD podsjetili su da su još 11. aprila bili domaćini sastanka s političkim predstavnicima, da bi se uklonile političke blokade i počelo rješavanje socioekonomskih posljedica krize uzrokovane COVID-19 pandemijom.

"Mislili smo da smo u tome uspjeli, ali sada kada se 330 miliona eura iz Instrumenta za brzo finansiranje nalazi neiskorišteno u Centralnoj banci dok građani ispaštaju, vidimo da nismo. Vijeće ministara BiH još uvijek nije donijelo ovu drugu odluku i sredstva stoje neiskorištena na računu u Centralnoj banci", navodi se u zajedničkom saopštenju Delegacije EU i Ambasade SAD, 28. maja.

(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.