4.6.2020. 8:41
0
Danas počinje suđenje Draganu Mektiću
U Sudu BiH danas će početi suđenje bivšem ministru sigurnosti i aktuelnom zastupniku u Zastupničkom domu PS BiH Draganu Mektiću i to više od pola godine nakog što je protiv njega podignuta optužnica.

Krajem decembra 2019. protiv Mektića kao ministra sigurnosti Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu, a zajedno s njim se terete Igor Golijanin u svojstvu šefa njegovog kabineta, Samir Agić kao pomoćnik ministra i Edin Garaplija kao odgovorna osoba i vlasnik Instituta za zaštitu od požara i eksplozija INZA Sarajevo za zloupotrebu položaja prilikom realizacije međudržavnog Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, koji je finansirala Delegacija Evropske unije u BiH. Time je, prema tvrdnjama Tužilaštva BiH pričinjena ukupna šteta od 244.764 KM.

Početkom marta 2020. Mektić i trojica ostalih optuženih su negirali krivicu za djela koja su im stavljena na teret.

Nakon Mektićevog poziva u maju 2019. godine nekoliko stotina građana okupilo se na protestima ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.