9.6.2020. 11:36
0
Memić i Feraget nakon sastanka u Tužilaštvu BiH: Ima negativnih utjecaja na istragu
Nakon skoro dvosatnog sastanka u Tužilaštvu BiH, otac ubijenog mladića Dženana Memića Muriz Memić i advokat Ifet Feraget obratili su se medijima.

Memić je istakao da vjeruje glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH Gordani Tadić. 

"Više puta sam rekao da vjerujem Gordani Tadić i evo opet ću, istraga je ogromna, rezultati će se pokazati. Vjerujem Tadić i postupajućem tužiocu. Ja sam oštećeni u ovom slučaju, nemam nikakva prava ali se nadam da će nekad drugima biti lakše", kazao je Memić. 

Advokat Ifet Feraget kazao je da integritet pravosuđa ni u kom slučaju ne znači da tužioci smiju zataškavati očigledna ubistva.

"Ovo je predmet koji zajedno sa slučajem ubistva Davida Dragičevića mora donijeti promjene u bh. pravosuđu. Radi se o tužiocima koji zataškavaju dva očigledna ubistva, ipak i kad je stvar tako očigledna za sud morate pripremiti dokaze. Mi smo danas čuli mnogo novih stvari, ali niti o jednom detalju ne smijemo govoriti. Oštećeni nema nikakvih prava ne znam ni kako smo dovde stigli. Dobili smo informcije da istraga napreduje da ima itekako ozbiljnih negativnih utjecaja na ovu istragu. Nažalost još uvijek nismo vidjeli taj tužilački tim, tužilac Hasanspahić radi ozbiljno sa svojim timom. Očekujemo rezultate, istraga je proširena a koliko će trajati ne znam", kazao je Feraget.

Istakao je da je saslušan veliki broj svjedoka i sudionika.

"Kada će biti konačna tužilačka odluka i kada će biti konkretni potezi ne znamo, nadamo se da će to biti uskoro. Mi vršimo jedan pozitivan pritisak i dajemo jedan doprinos, sve izmjene zakona o VSTV-u, imovinski kartoni su nepotpuno dok se ne izmijeni Zakon o krivičnom postupku", kazao je Feraget.

U 12 sati bit će održan sastanak u Vrhovnom sudu FBiH.     


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.