9.6.2020. 21:00
0
Šarović: SDS i DNS imat će zajedničkog kandidata u Prijedoru
Nakon što je SDS koalirao sa DNS-om i preuzeo vlast u Prijedoru, počeo je "mali rat" između DNS-a i SNSD-a. Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je da će s DNS-om imati zajedničkog kandidata za Prijedor, ali da su spremni na koaliciju s njima u svim mjestima gdje imaju zajedničke vizije.

"Mislim da smo čvrsto za sada u ovoj skupštinskoj većini. Imamo korektan dogovor i mislim da možemo biti dobri partneri i to može biti dobra koalicija za ovaj grad u RS-u. U Prijedoru ćemo imati zajedničkog kandidata. Dr. Maja Stojnić je jedno od imena, vidjet ćemo ko najbolje kotira od imena i taj će biti kandidat", rekao je Šarović u Danu uživo televizije N1.

Za unutarstranačke turbulencije koje imaju unutar gradske organizacije SDS-a, kazao je da traju godinu i po dana te da će se tim problemima baviti nakon lokalnih izbora.

"Rukovodstvo SDS-a smatra da se svi moramo okupiti i jednu kolonu za lokalne izbore. Nama pogoduje odluka DNS-a da da odriješene ruke svojim opštinskim organizacijama da stvaraju koalicije. Tamo gdje procijenimo da imamo zajedničke ciljeve, što da ne, koalirat ćemo. Odnosi u Predstavničkom domu su pogoršani, ne zna se ko je pozicija ko opizicija, ništa ne štima u parlamentarnoj većini. Nismo detaljno razgovarali o koaliciji na državnom nivou, ali što da ne, ali je to pitanje skopčano s Domom naroda", rekao je Šarović.

O zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Bijeljine spominje se imena Mladen Krstajić i Zlatko Maksimović. Šarović je rekao kako su imali jučer širi sastanak i zaključili su da se okupe svi zajedno kako bi se suprotstavili kandidatu SNSD-a, a vjeruju da će to biti Mićo Mićić.

"Ako smo zajedno, i PDP i SDS i druge manje stranke, imamo odlične šanse da pobijedimo. Sada tragamo za zajedničkim kandidatom. Najbolje bi bilo kada bi se okupili oko jedne ličnosti koja je vrlo prepoznatljiva u Bijeljini, a može biti i nestranačka. Pominje se ime Mladena Krstanovića, ali on nije dao pristanak iako se s njim razgovaralo. Ipak potreban je jedan ozbiljan razgovor. Vidjet ćemo da li je definitivno zainteresovan za to", ekao je Šarović.

U pregovorima su i za Trebinje, a prema Šarovićevim riječima SDS-u nije bitno ko ćebiti kandidat već samo žele biti dio projekta i ne insistiraju da budu nosioci projekta.

"Najgora opcija je da vlast ponovo vrši SNSD, svaka druga opcija je bolja", kazao je.

Za najavu Milorada Dodika da će "riješiti" Teslić kao i Bijeljinu, Šarović je rekao:

"Mislim da ima mnogo nelegalnih para koje kolaju i uvijek ima onih koji primaju taj novac. Ponudu koju je dobio Mićo Mićić dobili su i drugi načelnici SDS-a i nuđen im je isti aranžman. To je koncept SNSD-a da kupi sve što može. Mićo se prodao za svoju poziciju nakon dvije godine i prepustio je SNSD-u. Mislim da je samo na dokument SNSD-a dao zarez".

Na pitanje kome (ne) odgovara da izbori budu održani ove godine, Šarović je rekao da akutelnoj vlasti više odgovara da izbora ne bude iako tvrde drugačije.

"Oni blokiraju budžet. Mi se zalažemo da budu izbori jer smatramo da je to prilika da ih pobijedimo", kazao je.

Komentirajući sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH koja će biti održana sutra, a na kojoj će biti razmatrana i smjena Staše Košarca i zamjenika ministra civilnih poslova BiH Siniše Ilića, kazao je kako će SDS glasati za jer su "obrukali RS i narod koji predstavljaju".

(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.