10.6.2020. 9:32
0
Izgradnja na poddionici Počitelj - Zvirovići odvija se po planu
I pored komplicirane situacije zbog epidemije koronavirusa, izgradnja autoceste na Koridoru Vc na poddionici Počitelj - Zvirovići, u općini Čapljina, odvija se po planu.

Kako kažu predstavnici izvođača radova firme CSCEC i investitor Javno preduzeće Autoceste FBiH, postoje problemi sa nabavkom građevinskog materjala iz inostranstva i angažovanja stručnih građevinskih radnika kojih je sve manje u BiH.

Na gradilištu se nalazi oko 100 Kineza, 160 lokalnih radnika i 150 mašina. Radni dan traje od 7.30 ujutro do pola sata poslije ponoći, u dvije smjene.

Ugovor o izgradnji poddionice Počitelj - Zvirovići potpisan je u junu 2019. godine, a službeni početak radova je bio krajem septembra. Lot 1 obuhvata trasu autoceste od mosta Počitelj do Petlje Zvirovići i vrijedan je 56.522.840,50 eura bez PDV-a.

Tunel dužine 1,2 kilometra ključni je dio projekta i dosad je iskopano oko 400 metara. Sekcija od 800 metara između tunela i velikog mosta Počitelj koji pripada Lot2 ove poddionice najteži je dio s obzirom da se nalazi blizu i iznad postojeće pruge, a i teren je dosta strm.

- Radi boljeg razvoja lokalne ekonomije, investitor iz Autocesta FBiH je dodao još jednu petlju u odjeljku 1, povezujući lokalne ceste s autocestom na koridoru Vc. Uz zajedničke napore investitora i inženjera, očekuje se da svi radovi na dizajnu budu završeni do oktobra 2020. Mi ćemo biti neiscrpna podrška investitoru i doprinijeti ekonomskom razvoju u ovoj regiji – kažu izvođači radova.



(Fena)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.