10.6.2020. 15:06
0
Ambasador Nelson: BiH ne treba uzimati opremu kineskih kompanija
BiH ne bi trebala uzimati opremu od kineskih kompanija, poručio je ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini Eric Neslon, na svom profilu na društvenoj mreži Linkedin.

Nelson je naveo da je razgovarao s ministrom komunikacija i prometa BiH Vojinom Mitrovićem o važnosti osiguranja sigurnosti svih podataka i komunikacija koje se prenose putem 5G mreža i inicijative vlasti Sjedinjenih Država za "čist mrežni promet koji dolazi u naše objekte".


"Treba osigurati da se ne koristi oprema Huaweija ili ZTE-a, kao i drugih nepouzdanih proizvođača, uskraćuje ih da onemoguće, negiraju ili naruše telekomunikacijske usluge za sve građane, kompanije, vlade i važnu infrastrukturu. Također sam razgovarao o interesu američkih kompanija da ulažu u Bosnu i Hercegovinu i dovedu američku tehnologiju i znanje u BiH", napisao je Neslon.



(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.