11.6.2020. 10:49
0
Tegeltija: Na sljedećoj sjednici Vijeća ministara trebao bi biti razmatran budžet
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija (SNSD) najavio je danas da bi na narednoj sjednici Vijeća ministara BiH trebao biti razmatran ovogodišnji budžet.

Kako je podsjetio dokument budžeta poslan je ranije Predsjedništvu BiH, međutim odlučeno je da taj dokument ne odražava stanje kakvo je bilo tokom izrade tog finansijskog dokumenta te je vraćen Ministarstvu finansija i trezora BiH na doradu.

- Tačno je da sam nekoliko puta rekao da će budžet biti usvojen prije kraja maja, međutim neke institucije polovinom maja zatražile su izmjenu svojih budžetskih zahtjeva što je Ministarstvu dodatno stvorilo problem - dodao je Tegeltija.

Delegat Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) zatražio je danas na sjednici tog doma odgovor o problematici nepostojanja državnog budžeta budući da je prošlo već pola budžetske godine.

Podsjetio je da je 2020. godina izborna godina zbog čega postoji još i veća odgovornost da se taj dokument donese, a činjenica da su izbori odgođeni za mjesec i pol pokazatelj je, tvrdi, da stvari ne idu kako treba.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović kazao je da Vijeće ministara BiH nije ispoštovalo krajnji rok da do 31. maja dostavi Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu te je Predsjedništvo BiH zaključkom obavezalo Vijeće da to uradi bez odgađanja.

- Čim se nacrt dostavi u Predsjedništvo, po hitnoj proceduri će biti pretvoren u prijedlog zakona te upućen u parlamentarnu proceduru. Zahtijevamo da se to uradi odmah - rekao je Džaferović jučer novinarima nakon sjednice Predsjedništva BiH.



(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.