17.6.2020. 21:54
2
Nikšić: SDA ponovo prodala interese Mostara i BiH
Još uvijek nema previše reakcija na sporazum SDA i HDZ BiH oko Mostara i izmjena Izbornog zakona, ali prema prvim reakcijama javnost je zauzela stav da je SDA ipak predala Mostar HDZ-u.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH kazao je da stranke jesu razgovarale oko modela za Grad Mostar, ali da su ga samo dvije izabrale.

"Što se tiče SDP-a to je za nas najgori model. Matematika je egzaktna znanost. Sračunajte zadnje izbore po tom modelu i doći ćete do zaključka da su Izetbegović i SDA ponovno prodali interese Mostara i BiH. Dragan Čović može biti zadovoljan, ispunjene su mu želje. Iako su s gnušanjem u SDA odbacivali priču o paketima ističući kako ne dolaze u obzir, danas je evidentno da su uz Mostar dogovorene i ostale izmjene Izbornog zakona. Očito je zbog marketinga potpisano više sporazuma da to ne bi izgledalo kao paket. Bit će interesantno kako će reagirati ljudi iz ostatka bošnjačke reprezentacije, prije svega iz DF, kad je u pitanju čini mi se tačka 2 u mostarskom paketu potpisanog Političkog sporazuma o načelima izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine", kazao je Nikšić. 

Naime, tu se Stranke potpisnice obavezuju pristupiti implementaciji tačke 1. ovog Sporazuma, počevši s izradom izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, kako bi se osigurao “legitiman izbor i legitimno političko predstavljanje” konstitutivnih naroda i građana na svim administrativno-političkim razinama, u Predsjedništvu BiH i Domovima naroda.

Izjava da će Srbi u Mostaru biti tas na vagi, kako je rekao predsjednik SDA, očigledno će biti maksimum za narod koji u dijelovima BiH u kojima vlada HDZ, višedecenijski partner SDA, nije ni konstitutivan.

"Ostale u ovom društvu niko i ne spominje, te ih nema ni u tragovima. Kako sam nedavno najavio svaka galama i medijska hajka SDA na SDP i mene na kraju završi nekom njihovom novom izdajom interesa građana", kazao je Nikšić. 


(Patria)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.