24.6.2020. 10:18
0
Tokom pretresa KPZ-a Sarajevo nađena nedozvoljena supstanca
Tokom sinoćnjeg velikog pretresa prostorija Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo pronađena je određena količina nedozvoljenih supstanci, potvrđeno je iz Zavoda.

Kako je rečeno, pretres je počeo oko 19 sati i trajao je do 23 sata.

Tom prilikom pronađeno je osam tableta, no ne radi se o narkotičkim sredstvima, već o tabletama steroida, a njihovo posjedovanje u zatvoru je zabranjeno. 

"Osuđeno lice kod kojeg su pronađene nedozvoljene supstance bit će disciplinski tretirano u skladu s podzakonskim aktima KPZ-a Sarajevo uz poštivanje svih normi", kazao je direktor KPZ-a Faruk Zubčević.

O ovom događaju bit će sprovedena istraga s ciljem rasvjetljavanja okolnosti pod kojim su nedozvoljene supstance došle u posjed osuđenika.

Podsjetimo, u pretresu su učestvovale Jedinica za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo zajedno sa pripadnicima Zavodske policije i psima tragačima. 

Pretresale su se sve prostorije u kojima borave pritvorenici, prostorije koje koristi zatvorska straža, prostorije tretmana osuđenih osoba, te uprave zatvora. 

Kaznenopopravni zavod Sarajevo je nakon dolaska nove uprave postao je jedan od najopremljenih zatvora i to ne samo u BiH nego i u Regiji.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.