9.7.2020. 8:13
0
Barcelona na Camp Nou pobijedila Espanyol i zadržala šanse za titulu
Nogometaši Barcelone pobijedili su na Camp Nou u okviru 35. kola La Lige ekipu Espanyola rezultatom 1:0 i tako zadržali minimalne nade za titulu prvaka Španije.

Prvo poluvrijeme će brzo zaboraviti navijači obje ekipe jer unatoč tome što je Barcelona imala čak 74 posto posjeda lopte nije viđen veliki broj prilika za postizanje golova.

Daleko uzbudljivije bilo je u drugom poluvremenu koje je počelo isključenjem Fatija samo pet minuta nakon što je u pauzi meča ušao umjesto Semeda.

Međutim, tri minute kasnije brojčano stanje na terenu se izjednačilo nakon što je Lozano također zaradio direktno isključenje.

Uzbudljivi početak drugog poluvremena zaokružio je svojim golom Suarez za 1:0, što se ispostavilo na kraju i konačnim rezultatom. Suarezu je ovo bio 195. gol za Barcelonu što ga je svrstalo na treće mjesto najboljih strijelaca Katalonaca svih vremena.

Imala je Barcelona još šansi do kraja meča da uveća prednost, ali promjene rezultata nije bilo.

Barcelona je tri kola prije kraja prvenstva na drugom mjestu La Lige s jednim bodom zaostatka u odnosu na lidera Reala, koji ima i utakmicu manje. Espanyol je večerašnjim porazom i zvanično ispao iz La Lige.

 

(Nermana Crnčalo)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.