9.7.2020. 11:55
0
Višković: Neophodno jačanje svih zdravstvenih kapaciteta
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i otpravnica poslova norveške ambasade u BiH Siri Anderson razgovarali su danas o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u tom bh. entitetu, kao i o preventivinim mjerama koje se provode s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.


Višković je istakao da je Vlada RS pravovremeno reagovala donošenjem određenih mjera kako bi zaštitila zdravlje svojih građana i sačuvala zdravstveni sistem, te je naglasio važnost daljeg jačanja svih zdravstvenih kapaciteta.

Izrazio je zahvalnost na donacijama koje je Kraljevina Norveška, kao dio podrške u borbi protiv pandemije COVID 19, uručila RS u vrijeme kada je bilo najteže doći do medicinske opreme, kao i intenzivnom pružanju podrške našim zdravstvenim institucijama za vrijeme vanrednog stanja.

Upoznao je otpravnicu poslova norveške ambasade u BiH sa setom ekonomskih mjera za naredni period, a složili su se koliko je značajna međusobna podrška, razmjena iskustava i solidarnost u ovim trenucima kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom, saopćeno je iz entitetske vlade.


(FENA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.