10.7.2020. 15:30
0
Poruka sa KCUS-a: U srcima nosimo i ponos na hrabre majke, sestre i kćeri srebreničkih šehida!
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i ove godine, u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, obilježava 11. juli spuštanjem zastava na polja koplja. Sindikat KCUS-a podijelio je uposlenicima "Cvijet Srebrenice", simbol stradanja 8.372 civila u julu 1995. godine.

Kako se navodi u saopćenju KCUS-a, to je način da uposlenici najveće zdravstvene institucije u Bosni i Hercegovini odaju počast  žrtvama najvećeg masakra počinjenog u Evropi, nakon Drugog svjetskog rata.

Uposlenici KCUS suosjećaju sa porodicama iz Srebrenice, noseći u srcima tugu i sjećanje na nevine žrtve genocida, počinjene od agresorske ruke.

- U srcima nosimo i ponos na hrabre majke, sestre i kćeri srebreničkih šehida koje uporno traže kosti svojih najmilijih, traže pravdu i za sebe i za njih. Nećemo zaboraviti genocid počinjen u Srebrenici - istakli su uposlenici KCUS-a, saopćio je Press KCUS-a.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.