11.7.2020. 9:33
0
Uživo: Obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici
Danas se u Srebrenici obilježava 25. godišnjica genocida u Srebrenici.

U Potočarima će biti ukopani posmrtni ostaci devet žrtava genocida. Do sada je identifikovano skoro 7.000 žrtava genocida, a pronađene su 94 masove grobnice. U Potočarima je do danas ukopano više od 6.640 žrtava genocida. Još uvijek se traga za više od 1.000 žrtava genocida u Srebrenici.

Zvanični dio komemoracije, kojem prisustvuju ambasadori i predstavnici domaćih institucija, odvija se u dvije sale, u kojima će biti po 50 osoba, a neke međunarodne zvanice koje su dobile pozivnicu, umjesto dolaska u Potočare, poslat će svoju videoporuku.

U mezarju Memorijalnog centra Potočari ove godine biće ukopani: Sead (Huso) Hasanović, rođen 1971. godine u Krivačama, Alija (Bekto) Suljić, rođen 1969. godine u Poznanovićima, Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. godine u mjestu Pustoše, Hasib (Šaban) Hasanović, rođen 1970. godine u Slatini, Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi, Bajro (Ramo) Salihović, rođen 1943. godine u Voljavici, Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. godine u Sasama, Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji i Kemal (Husein) Musić, rođen 1968. godine u Glogovoj.

Najmlađa žrtva koja ce biti ukopana je Salko Ibisević koji je imao 23 godine kada je ubijen. Najstarija žrtva koja će biti ukopana je Hasan Pezić koji je imao 70 godina kad je ubijen.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.