11.7.2020. 9:38
0
Intoniranjem himne, učenjem fatihe i minutom šutnje počela komemoracija žrtvama genocida u Srebrenici
Počela je komemorativna sjednica kojoj prisustvuju ambasadori i predstavnici domaćih institucija. Intoniranjem himne BiH i učenjem Fatihe i minutom šutnje započelo je i zvanično obilježavanje 25. godišnjice obilježavanja genocida u Srebrenici.

Zvanični dio komemoracije, kojem prisustvuju ambasadori i predstavnici domaćih institucija, odvija se u dvije sale, u kojima će biti po 50 osoba, a neke međunarodne zvanice koje su dobile pozivnicu, umjesto dolaska u Potočare, poslat će svoju videoporuku.

 

Britanski ambasador u BiH Matthew Field otišao je danas u Potočare kako bi odao počast žrtvama genocida i tim povodom je kazao da je velika privilegija danas biti jedan od nekolicine koji može lično prisustvovati komemoraciji.

"Tu sam da odam počast uime Ujedinjenog Kraljevstva onima koji su izgubili svoje živote i njihovim najmilijim", kazao je Field.

Amor Mašović, direktor Instituta za nestale osobe BiH kazao je da 82 skeletna ostataka je neidetificirano i da bi i oni trebali pronaći svoj mir, bez obzira što ne znamo ko su.

"To su osobe koje imaju ime i prezime, ali ih mi ne znamo, jer nemaju srodnike koji bi dali krv. Ali i oni trebaju naći svoj mir", kazao je Mašović.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.