11.7.2020. 18:40
0
Duraković: Prijatelji, otišli ste, ali mi se nadamo da naše priče nećete nikada zaboraviti
U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari klanjana je dženaza i obavljen je ukop za 9 žrtava genocida počinjenog u ljeto 1995. godine u Srebrenici.

Memorijalni centar Potočari nekoliko sati kasnije ostao je pust. Ćamil Duraković, bivši načelnik Srebrenice najbolje je opisao kakav je trenutno osjećaj.

“Memorijalni centar par sati kasnije. Kao i svake godine na kraju ovoga dana želim reći: dragi naši prijatelji, otišli ste ali mi se nadamo da nas, i naše priče nećete nikada zaboraviti. Hvala svima koji su došli da zajedno sa nama podijele našu tugu i na ovu, 25. godišnjicu genocida”, napisao je Duraković.

U mezarju Memorijalnog centra Potočari ove godine ukopani su:
Sead (Huso) Hasanović, rođen 1971. u Krivačama kod Han Pijeska
Alija (Bekto) Suljić, rođen 1969. u Poznanovićima, Srebrenica
Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. u mjestu Pustoše
Hasib (Šaban) Hasanović, rođen 1970. u Slatini kod Srebrenice
Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi
Bajro ( Ramo) Salihović, rođen 1943. u Voljavici kod Bratunca
Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. u Sasama kod Srebrenice
Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji
Kemal (Husein) Musić 1968. rođen u Glogovoj.

Najmlađa žrtva je Salko Ibišević koji je u trenutku smrti imao samo 23 godine, dok je najstarija žrtva sedamdesetogodišnji Hasan Pezić.


(Patria) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.