14.7.2020. 18:50
0
Ambasador koji nije htio spustiti zastavu na pola koplja 11. jula: Odgovaram samo Dodiku
Zastava Bosne i Hercegovine ne samo da 11. jula, na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici, nije bila spuštena na pola koplja na ambasadi BiH u Ottawi, nego taj dan uopće nije bila ni istaknuta na zgradi!

Time je ambasador naše države u Kanadi Marko Milisav u potpunosti zanemario instrukcije ministrice vanjskih poslova Bisere Turković, koja je naložila diplomatsko-konzularnoj mreži da 11. jula obilježe Dan žalosti spuštanjem zastave BiH na pola koplja.

Milisav je u izjavi za agenciju “Srna” svoj sramotni potez branio tvrdnjom da se “diplomatsko-konzularna mreža ne može staviti u funkciju jednog naroda i da se upravo takvim zloupotrebama narušava ugled BiH”.

– Sviđalo se to nekome ili ne, BiH je zemlja tri konstitutivna naroda, a ne samo jednog i sve odluke moraju se donositi konsenzusom. Kao ambasador jedino sam dužan, a to je i moj stav i lično opredjeljenje, da zastupam usaglašene odluke i interese sva tri naroda.

Možda su pojedinci u Federaciji BiH od nekih prethodnih ambasadora koje su imenovale neke druge političke partije iz Republike Srpske navikli na podaničko ponašanje i drugačiji stav, ali ja sam imenovan na prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i samo me on može pozvati na odgovornost – poručio je Milisav, prenosi Srna.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.