15.7.2020. 8:50
3
Bravo Marko, uspio si u životu: Kad te premijer Kanade uči kako se treba ponašati normalan čovjek i kako je "biti normalan"
Premijer Kanade, Justin Trudeau, poslao je video poruku u kojoj se prisjetio godišnjice obilježavanja genocida u Srebrenici.

Piše: Haris Ahbabović

On je u poruci rekao kako se Kanada pridružuje zajednici i zemljama širom Planete koje odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici koji se dogodio prije 25 godina.

"To je tamni period historije koji nikada ne smijemo zaboraviti. I dok obilježavamo godišnjicu genocida u Srebrenici, zavjetujemo se da ćemo pamtiti i poštovati one koji su nepravedno patili i izgubili živote. Svim Bošnjacima u Kanadi i ostatku svijeta, Kanada je danas s vama i Kanada danas, na ovaj tužan dan, tuguje s vama", rekao je premijer Kanade u poruci.

Sa druge strane, ambasador BiH u Kanadi, Marko Milisav, ne priznaje genocid u Srebrenici, ne poštuje žrtve i kaže kako će odgovarati samo svom šefu, Miloradu Dodiku.

"Sviđalo se to nekome ili ne, BiH je zemlja tri konstitutivna naroda, a ne samo jednog i sve odluke moraju se donositi konsenzusom. Kao ambasador jedino sam dužan, a to je i moj stav i lično opredjeljenje, da zastupam usaglašene odluke i interese sva tri naroda. Možda su pojedinci u Federaciji BiH od nekih prethodnih ambasadora koje su imenovale neke druge političke partije iz Republike Srpske navikli na podaničko ponašanje i drugačiji stav, ali ja sam imenovan na prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i samo me on može pozvati na odgovornost", rekao je ambasador BiH u Kanadi za Srnu.

Inače, radi se o ambasadoru koji je odbio da spusti zastavu na pola koplja u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.