15.7.2020. 11:54
0
U RS od 464 tesitranih 86 novozaraženih
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u bh. entitetu Republika Srpska, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 464 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 86 osoba.

Radi se o 46 muških i 40 ženskih osoba, od kojih je 18 mlađe, 62 srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banja Luke, osam iz Višegrada, sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Foče, četiri iz Rogatice, po tri iz Kotor Varoša i Laktaša, po dvije iz Doboja, Dervente, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Srpca i Teslića, po jedna iz Berkovića, Gacka, Kneževa, Prijedora, Petrova i Prnjavora.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Istočnog Sarajeva.

Do sada je u RS potvrđeno 3.340 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 142 osobe kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus.

U ovom entitetu, od novog koronavirus, do sada se oporavilo ukupno 1.710 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 42.581 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 249, u Univerzitetsko kliničkom centru RS 71, a u opštim bolnicama 178.

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.724 osoba, a nadzor je završen kod 39.374 osoba.



(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.