15.7.2020. 16:26
0
Dr. Gavrankapetanović: Neka oduzimaju licence, niko me neće zaustaviti da liječim bolesno dijete!
U 15 sati je počela sjednica Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo na kojoj će se raspravljati i o prijavi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, v.d direktora Opće bolnice u Sarajevu

On je, podsjećamo, prijavljen jer je pokušao skrenuti pažnju na sraman slučaj odbijanja liječenja maloljetne djevojčice Nadin Smajlović.

„Prijava protiv mene radi moje javno izgovorene rijeci da je nama liječenje bolesnog djeteta svetinja i da niko nema pravo uskratiti liječenje bolesnom djetetu. Javna demonstracija sile da to dijete neće biti liječeno meni je sramna i danas to isto mislim kao i kad sam pozvao na razum u tv n1 prije pola godine Ljekar je svjetionik u društvu ili bi to trebao biti. 

Nema sankcije, za moj stav, i borbu svim svojim bićem da bolesno dijete mora biti liječeno, koja će me zaustaviti. Neka oduzimaju licence prijete. Uvijek ću stati ispred bolesnog djeteta i zaštititi ga od surovosti sa bilo koje strane. Ovo je borba za moju dragu Nadin ali i za svako bolesno dijete. Zakleo sam se Hipokratu To je moj put i moj život“, kazao je za Patriju dr. Gavrankapetanović.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.