15.7.2020. 16:35
0
Predstavnički dom usvojio državni budžet
Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta BiH usvojili su prijedlog državnog budžeta u drugom čitanju.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojša Radmanović obavijestio je javnost da je Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio prijedlog državnog budžeta za ovu godinu, a s amandmanom koji je predložio zastupnik Jasmin Emrić (A-SDA).

Za budžet je glasalo 27 zastupnika, sedam ih je bilo suzdržano dok su četiri bila protiv.

Emrić je amanmdanom tražio da se u budžetu osiguraju i finansijska sredstva u visini od 450.000 KM za pomoć u borbi protiv migrantske krize.

"U BiH postoji migrantska kriza i da migracije narušavaju ekonomski razvoj u BiH, a posebno u USK. Tražio sam skromna sredstva, Komisija je odlučila da ne može ni 450.000 KM. Ne želim politizirati, ali me iznenađuje ovakav stav. Tražio sam 450.000 KM da se subvencioniraju troškovi smještaja migranata u KPZ-ovima. Čiji su problem migranti, pa valjda državni, a ne samo USK",  istakao je Emrić.

Sada budžet ide na Dom naroda Parlamenta BiH, a sjednica bi trebala biti održana do 21. jula.

Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu iznosi oko 1,8 milijardi KM, od čega se 996 miliona KM odnosi na finansiranje institucija BiH, a ostatak na finansiranje duga BiH.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.