15.7.2020. 20:11
0
Večernji presjek s KCUS-a: 45 novozaraženih iz četiri bh. grada
Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je još 187 uzoraka na prisustvo novog soja koronavirusa.

Od ovog broja, COVID-19 je potvrđen kod 45 osoba.

Kako je potvrdila Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, najveći broj novozaraženih ponovo je u Sarajevu, njih 15. 

Po devet novooboljelih je iz Sanskog Mosta i Tešnja, a tri su iz Bihaća.

Na retestiranju je bilo pozitivno devet testova.

Napomenimo, prema podacima Worldometersa, u BiH je zaražena 7.411 osoba, od posljedica COVID-19 preminulo je 235 ljudi, dok je oporavljeno 3.335 osoba.

Prema podacima koji su stigli danas do 12 sati, u Federaciji BiH je za 24 sata testiran 1.041 uzorak, od kojih je 137 bilo pozitivno na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada su testirana 70.262 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 3.988 osoba.

Kada je u pitanju RS, podaci pristigli do 12 sati govore da je koronavirus za 24 sata potvrđen kod još 86 osoba, a prijavljen je i jedan smrtni slučaj.

Prеmа mјеstu prеbivаlištа, 30 оsоbа је iz Bаnjа Lukе, оsаm iz Višеgrаdа, sеdаm iz Istоčnоg Nоvоg Sаrајеvа, šеst iz Istоčnе Ilidžе, pеt iz Fоčе, čеtiri iz Rоgаticе, pо tri iz Kоtоr Vаrоšа i Lаktаšа, pо dviје iz Dоbоја, Dеrvеntе, Mоdričе, Mrkоnjić Grаdа, Pаlа, Srpcа i Tеslićа, pо јеdnа iz Bеrkоvićа, Gаckа, Knеžеvа, Priјеdоrа, Pеtrоvа i Prnjаvоrа.

Kad je riječ o smrtnom slučaju, radi se o muškarcu srеdnjе živоtnе dоbi iz Istоčnоg Sаrајеvа.

Dо sаdа је u RS-u pоtvrđеnо 3.340 slučаја kоrоnаvirusа, а prеminulо је ukupnо 142 оsоbе kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа nоvi virus kоrоnа. Opоrаvilо se ukupnо 1.710 оsоbа. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.