15.7.2020. 22:00
2
Članovi Etičkog komiteta zatražili oduzimanje licence doktoru Gavrankapetanoviću
Na sjednici Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo danas je raspravljano o prijavi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, v.d direktora Opće bolnice u Sarajevu.

On je, podsjećamo, prijavljen jer je pokušao skrenuti pažnju na sraman slučaj odbijanja liječenja maloljetne djevojčice Nadin Smajlović.

Kako saznajemo nastavljaju proces oduzimanja licence, od devet članova odbora, četevreo se nije pojavilo, a od prisutnih samo je jedno bilo protiv nastavka ovog suludog procesa.

Enra Suljić, predsjednica Komiteta vodila je cijeli proces. Suljić je jedan od najodanijih saradnica Sebije Izetbegović.

Ismet Gavrankapetanović potvrdio je za Patriju da je saznao da je odluka da se nastavi proces kažnjavanja radi njegove izjave da je za njega liječenje bolesnog djeteta svetinja.

„Kako sam to mislio prije šest mjeseci kada sam kazao moj stav za N1 ja to isto mislim i sad. Za princip i čast se živi. Većeg principa smisla života od zaštite bolesnog djeteta nemam.  Neka slobodno kažnjavaju meni je potpuno svejedno. Naprotiv stojim ispred bolesnog djeteta  štitit ću ga i stajat ću uz njega dok sam živ“, kazao je Gavrankapetanović za NAP.

 
(Patria)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.