16.7.2020. 8:25
0
Dio ljekara glasao za oduzimanje licence doktoru Ismetu Gavrankapetanoviću: Razlog kažnjavanja skretanje pažnje na slučaj liječenja djevojčice Nadin Smajlović
Na sjednici Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo jučer je raspravljano o prijavi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, v.d direktora Opće bolnice u Sarajevu. Kako nam je potvrdio i sam dr. Gavrankapetanović od devet članova odbora četevreo se nije pojavilo, a od prisunih pet samo je jedno bilo protiv nastavka ovog procesa i to prim. dr. Elma Vukotić.

Za oduzimanje licence, prema dosadašnjim informacijama glasali suErna Suljić, Snježana Marjanović, Raho Spahović i Malik Vodopić, a protiv je bila Elma Vukotić.


„Kako sam to mislio prije šest mjeseci kada sam kazao moj stav za N1 ja to isto mislim i sad. Za princip i čast se živi. Većeg principa smisla života od zaštite bolesnog djeteta nemam.  Neka slobodno kažnjavaju meni je potpuno svejedno. Naprotiv stojim ispred bolesnog djeteta  štitit ću ga i stajat ću uz njega dok sam živ“, kazao je Gavrankapetanović za NAP.
 
On je, podsjećanja radi, prijavljen jer je pokušao skrenuti pažnju na slučaj odbijanja liječenja maloljetne djevojčice Nadin Smajlović.

Iz Kodeksa medicinske etike vidljivo je da je Gavrankapetanović štitio sve što su istinske vrijednosti ove nauke koja ima predznak humane.

(Patria)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.