21.7.2020. 11:10
0
Lionsi donirali dezinfekcione toteme ustanovama u BiH
Lionsi Bosne i Hercegovine u saradnji sa Lionsima Velike Britanije i Britanskih ostrva nabavili su 21 dezinfekcioni totem u borbi protiv širenja COVID-19. Totemi će biti donirani širom Bosne i Hercegovine, kako medicinskim ustanovama, tako i javnim ustanovama sa osjetljivom populacijom. Vrijednost donacije je blizu 18.000 KM.

"Osjećali smo obavezu da u ovim teškim vremenima reagujemo, i u skladu sa našim mogućnostima pomognemo i olakšamo rad onih koji su na prvoj liniji odbrane od COVID-19. Ovo je druga akcija Lionsa Bosne i Hercegovine u borbi protiv COVID-19. U maju smo donirali zaštitnu opremu u vrijednosti od 10.000 dolara Domovima zdravlja u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli i Kiseljaku", kazali su iz Lions kluba Prvi ženski.

Lionsi Bosne i Hercegovine dio su međunarodne humanitarne organizacije Lions Clubs International, koja postoji više od 100 godina i broji preko 1.400.000 članova u više od 210 država širom svijeta i 48.000 klubova.

"Sva prikupljena sredstva su namjenjena za realizaciju projekata koje podržavamo, jer je administracija ove globalne organizacije pokrivena iz naše skromne naknade za članarinu. Takođe imamo i naš pomladak, Leo klubove. U Bosni i Hercegovini postoji pet klubova, od toga tri u Sarajevu: Lions klub Prvi ženski, Lions klub Sarajevo Centar i Lions klub Olimpijski grad, u Tuzli Lions klub Tuzla i u Banjaluci Lions klub Banjaluka Centar", naveli su iz kluba.

Dodano je kako Lionsi Bosne i Hercegovine već dugi niz godina služe potrebitim.

"Svake godine doniramo Udruženju slijepih neophodnu opremu za njihove članove. Opremili smo biblioteku za slijepe u Sarajevu, izgradili kuću za osobe sa invaliditetom u Pazariću, u Centru Sumero opremili tri stana za osobe sa poteškoćama, učestvovali u pomoći poplavljenim područjima 2014. godine, donirali medicinsku opremu u vrijednosti od 50.000 dolara Domu zdravlja u Maglaju nakon poplava. Naša zadnja akcija je nabavke kombi vozila sa medicinskom opremom za Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' u vrijednosti od skoro 90.000 KM. Teško je navesti sve humanitarne akcije koje smo organizovali tokom ovih 20 godina našeg djelovanja u Bosni i Hercegovini. Naš moto je 'služimo' i nastavljamo sa našom službom u zajednici", poručeno je iz Lions kluba Prvi ženski.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.