22.7.2020. 14:45
0
Medicinski fakultet protiv dr. Gavrankapetanovića, on poručio: Meni moćnici ne daju da uđem u amfiteatar iako je sud naredio drugačije
Avaz
Avaz
Medicinski fakultet u Sarajevu, na čelu se dekanesom Samrom Čavaljugom, poslao je jučer dopis članovima Senata Univerziteta u Sarajevu kojim se protivi razmatranju zaključka rektora Rifata Škrijelja,, na osnovu odluke Nastavno-naučnog vijeća Stomatološkog fakulteta u Sarajevu da se prof.dr. Ismetu Gavrankapetanoviću daje apsolutno podrška i "poziva akademska zajednica da zaštiti svog uglednog člana", prenosi danas Dnevni Avaz.

Podrška senatora UNSA-a je zatražena nakon posljednih dešavanja i odluka Etičkog komiteta Ljekarske komore, gdje zatraženo oduzimanje njegove licence zbog izjava koje se odnose na odbijanje liječenja  ljekara djevojčice Nadin Smajlović, piše Avaz.

Čavaljuga u dopisu navodi da je "nerazumno štititi ugled Gavrankapetanovića nakon što on godinama narušava svojim ponašanjem i javnim istupima ugled Univerziteta u Sarajevu i njegovih članova"

Sjednica UNSA je toku, a Gavrankapetanović je rekao za "Avaz", komentirajući dopis Čavaljuge da će će danas biti poznata odluka Senata.

- Sve ćemo danas vidjeti. Meni moćnici ne daju da uđem u amfiteatar iako je sud naredio drugačije. Kako će biti hrabra dekanesa pa kazati suprotno moćnicima. Lakše joj se bilo pridružiti nasilju nad mojim pravima - kaže Gavrankapetanović.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.