24.7.2020. 10:55
1
Konaković poručio Izetbegoviću: Bakire, a da odeš do Trebinja, lijep je to grad
Mnogobrojne su reakcije u vezi izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je Trebinje „srpski grad“.

Elmedin Konaković se također oglasio ovim povodom, te je na Facebooku napisao:

„Trebinje. Po popisu iz 1991. Muslimana je bilo 5571. Popis 2013., Bošnjaka 995. Tek nekoliko stotina tamo zaista živi. Na zadnjim lokalnim izborima SDA u Trebinju nije imala listu. Bošnjaka naravno nema u Skupštini grada Trebinja.

Ne znam da li se izjašnjava kao Bošnjak, a našao sam ime jednog kandidata koji se zove Miralem, prvi je u Bošnjaka, ako je Bošnjak, sa 56 glasova. Na listi Prve stranke inače.

Godinama kadrovi SDA vode procese povratka u RS, stotine miliona potrosene na održivi povratak. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica vode kadrovi SDA dvije decenije. Mnogo je novca preko tog ministarstva potrošeno. Pisao sam o Višegradu, danas je aktuelno Trebinje.

Bakir danas salje poruke Vučiću, dignut prst i ruži ga. A, Trebinje inače pitom i prelijep grad.

Da odeš nekad možda Bakire Izetbegoviću? Kafa u Platanima, usput je kad ideš na more, ako nećeš mahsuz“, napisao je Konaković.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.