25.7.2020. 19:20
1
"Početak kraja nesposobne i neodgovorne Vlade Kantona Sarajevo"
Više nema nikakve sumnje da Vlada KS na čelu sa Mariom Nenadićem neće izdržati ni prvih 6 mjeseci rada jer se počela raspadati kao i njihova koalicija “Petak 13”, poručuju iz Kantonalnog odbora SDP Sarajevo.

"U proteklim mjesecima ova horor koalicija nije uspjela odgovoriti niti na jedan jedini problem građana Kantona Sarajevo i do sada je uglavnom bila usmjerena na kadrovske križaljke koje su pokretali nezakonitim procedurama i postupcima što će izazvati višemilionske posljedice po budžet Kantona Sarajevo. Od bezidejne koalicije i vlade koja nema niti jednu jedinu zajedničku stratešku smjernicu građani u startu nisu mogli puno ni očekivati, stoga ne čudi što ministri jedan po jedan bježe sa broda koji nije ni zaplovio, a već ozbiljno i nepovratno tone", navodi se u saopćenju KO SDP Saraejvo.

Podsjećaju da je nakon ministrice rada i socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica, neopozivu ostavku podnio je i ministar zdravstva, oboje ostavljajući puno gore stanje u svojim resorima u odnosu na ono što su zatekli početkom marta kada su stupili na dužnost.

"Bez obzira na sve, želimo im brzo i uspješno ozdravljenje nadajući se da na njihove pozicije neće doći ljudi koji, poput njih, neće biti kadri i u stanju odgovoriti na sve izazove u ova dva izuzetno važna ministarstva", kažu iz KO SDP Sarajevo.


(Patria) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.