28.7.2020. 13:38
0
Skupština KS: Brojne inicijative i pitanja za menadžment KCUS-a
Skupština KS održava 27. radnu sjednicu putem online platforme, a sa 32 glasa usvojen je predloženi dnevni red.

Elmedin Konaković, zastupnik Naroda i pravde tokom prve tačke dnevnog reda uputio je inicijativu Ministarstvu saobraćaja zatražio je da se iznađe način pomoći sarajevskim taksistima jer su njihovi prometi pali na 20%. 

„Tražim da se hitno uradi rebalans ZZO KS koji će pratiti novonastali put pacijeta u kojem Opća bolnica preuzima sve veći dio posla, a KCUS dobiva novac i gomila ga“, kazao je Konaković.

Neira Dizdarević, zastupnica Naše stranje pitala je kada će KCUS početi pružati zdravstvene usluge u punom obimu.

„Konkretno pitanje je kada će dijabetičari dobiti injekciju avastin koju od mjeseca marta ne mogu dobiti“.

Danijela Kristić, zastupnica Naroda i pravde predložila je zaključak kojim se Vlada KS obavezuje  da stavi na raspolaganja Općoj blnici prostor i kapacitete Klinike za Vaskularnu hirurgiju, kako bi se stvorili uslovi za zbrinjavanje i smještaj oboljelih pacijenata od Covid-19.

Zastupnica SDP BiH Jasna Duraković predložila je da Skupština KS usvoji Deklaraciju sljedećeg sadržaja:

„U teškim trenucima za zdravstvo KS, dodatno pogoršanim pandemijom korona virusa, kada nam je zdravstveni sistem devastiran, a svaki zdravstveni radnik potreban, naročito stručnjaka koji je svojim dugogodišnjim radom bio na usluzi pacijentu. Skupština KS oštro osuđuje kampanju koja se vodi protiv prof.dr. Ismeta Gavrankapetanovića i daje mu punu podršku u njegovoj borbi za dobro pacijenta, te u obnovi i jačanju zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo.“


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.