29.7.2020. 16:23
0
Projekti koje Vlada KS realizira s EBRD-om implementiraju se planiranom dinamikom
Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar saobraćaja KS Adi Kalem danas su prisustvovali online sastanku sa direktoricom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuelom Naessl i njenim saradnikom Josipom Polićem.

Razgovaralo se o projektima koje Vlada Kantona Sarajevo realizira s EBRD-om, ali i o novim koji se planiraju u budućnosti.

Zaključeno je da se započeti projekti realiziraju planiranom dinamikom, a posebno je napravljen napredak u oblasti saobraćaja i javnog prijevoza.

Navedeno je kako je uskoro potrebno pokrenuti i implementaciju druge tranše projekta za preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, a očekuje se da će uskoro biti usvojen i Akcionog plan “Zeleni gradovi”, koji je između ostalog, u vezi sa Studijom urbanih ventilacionih koridora i uticaja visokih zgrada u KS.

Na zahtjev premijera Nenadića, EBRD će podržati operativne kapacitete za realizaciju ovog akcionog plana i to kroz saradnju sa Austrijom kao donatorom.

Tokom sastanka je najavljeno da će oni zajednički angažirati konsultanta - inženjera građevine za realizaciju projekata. Na prijedlog premijera Nenadića, dogovoreno je da se do kraja sljedećeg mjeseca sastane koordinacija, kako bi se razgovaralo o brojnim projektima koje je ova Vlada nastavila.

Na taj način bi se zajednički koncentrirali postojeći kapaciteti iz UNDP-ja, EBRD-a, i to kroz direktnu podršku delegacije Evropske unije i bilateralnih donatora u BiH.


(Patria)

Vlada KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.