29.7.2020. 20:58
1
Završen uviđaj na Stupu: Nakon smrti dva radnika slobode lišeno pet osoba
Nakon nesreće koja se dogodila na gradilištu na Stupu oko 11:30 u kojoj su dva lica smrtno stradala a treće zadobilo povrede, okončan je i uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva KS.

"Završen je uviđaj na Stupu, područje općine Ilidža, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na mjestu izvođenja građevinskih radova kojom prilikom su dva radnika smrtno stradala, i to: M. Đ. rođen 1962. godine i E. B. rođen 1994. godine dok je treći radnik, A. M. rođen 1962. godine, zadobio teške tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći otpušten na kućno liječenje.

Zbog sumnje da su počinili "Teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine" iz člana 328 stav 2 Krivičnog zakona FBiH u vezi sa krivičnim djelom "Nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova" iz člana 326 istog zakona, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u poslijepodnevnim satima lišili su slobode pet osoba, koje su smještene u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS, te će, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nad istim tokom narednog dana biti nastavljena kriminalistička obrada", saopćeno je iz Uprave policije MUP KS. 

Više detalja iz Uprave policije MUP KS najavili su za sutra.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.