1.8.2020. 17:00
0
Haris Vranić: Četiri i po godine sam izdržao na KCUS otkako je došao novi menadžment, i nisam mogao više
Na kraju sezone Centralnog dnevnika među zadnjim gostima Senada Hadžifejzovića bio je i jedan od najuglednijih bh. vaskularnih hirurga prof. dr. Haris Vranić.

Vranić je prvo istakao kako građani naše zemlje nisu disciplinovani.

- Počeli smo više testirati, a mjere koje su smanjene su naglo ukinute, a narod nije baš discipliniran. Uvijek se govori neće mene ja se pridržavam. Preko 90% ljudi ne nosi maske, što je važan faktor, a imaju i najave većih skupova što je protiv epidemioloških mjera, poput SFF-a. Ali šta će biti poslije projekcija? Pogotovo što će u Sarajevo doći dosta stranaca, rekao je Vranić.

Veliko priznaje odaje kolegama u Podhrastovima.

- Oni su najveći heroji. Bez sinergije sa mjerama mislim da idemo u lošem pravcu. Molim Vladu KS kada ovo prođe, da se odužimo tim ljudima koji rade u Podhrastovima, poručio je Vranić.

Ističe da virus još nije istražen i da je mutirao već u 12 oblika od 60-tih godina.

Napustio je KCUS, a odgovorio je i zašto.

- Četri i po godine sam izdržao otkako je došao novi menadžment. Nikad nisam bio u sukobu sa kolegama, ali se ja nisam uklapao u taj sistem rada. Znate li šta je agenda od 7 januara 2016. godine šta se želi uraditi sa KCUS-a? Vi morate imati tu viziju. Morate se odlučiti šta želite. Nikada nisam dobio tu informaciju. Drugi segment je da se nisam slagao sa konceptom novih sistematizacija Kliničkog centra, ja nisam bio za to da se klinike i odjeljenja spajaju.

Mislio je da će se nešto promjeniti i da će se neko nešto iz struke pitati. Sve je bila naredba bez konsultacija ističe Vranić.

- Ode 170 ljekara i oni kažu sve je uredu. U Njemačkoj bi vlada pala da se to desi. Niko nikada nije pozvao tih 170 ljekara da vidi zašto su otišli. Pa makar kurtuazno, govori Vranić.

Upitao je i da li iko vidio da neki klinički centar ima ogradu sa šiljcima i koji ima preko 100 radnika obezbjeđenja.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.