4.8.2020. 15:20
0
U Sarajevu se otvara novi privremeni izolatorij, moguće u Skenderiji ili studentskim domovima?!
U toku dana Vlada Kantona Sarajevo ponudit će rješenja u gradu za ad hock izolatorij dok se ne završe radovi na izolatoriju u Općoj bolnici, kako piše Dnevni Avaz.

Ovu informaciju za spomenuti list potvrdio je dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, danas je usaglašen plan aktivnosti Zavoda za izgradnju KS i UNDP-a oko obnove zgrade garnizone ambulante u sklopu Opće bolnice.

 - Mi ćemo odrediti tim u ime Opće bolnice koji će učestvovati u svim fazama rekonstrukcije objekta u koji može stati 150 kreveta i potpuno ćemo se brinuti o njemu – kazao je Gavrankapetanović, nakon održanog sastanka u Vladi KS.

Kako je pojasnio za Avaz,  s obzirom da ovaj objekat neće biti moguće završiti za dva mjeseca, mora se pronaći alternativni smještaj za lakše Covid bolesnike.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza" mogući izolatorij mogao bi biti na Građevinskom fakultetu, Skenderiji ili u jednom od paviljona u Studentskim domovima. Ranije su sve ove opcije bile u igri, a na Građevini je već u aprilu bio oformljen izolatorij s više od 100 kreveta.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.