4.8.2020. 15:39
3
Doktor Hasan Tanović napustio DF, kandidat 'četvorke' za načelnika Novog Sarajeva
Poznati doktor ortopedije Hasan Tanović bit će zajednički kandidat za načelnika općine Novo Sarajevo četiri političke stranke Naroda i pravde, SDP BiH, Naše stranke i Nezavisne bosanskohercegovačke liste na predstojećim lokalnim izborima, potvrdio je predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić za Novinsku agenciju Patria.

Tanović je i 2016. godine bio kandidat za načelnika kada je dobio 5.181 glas. 

Tanović je zvanično napustio Demokratsku frontu čiji je bio član Predsjedništva. On je u posljednje vrijeme kritikovao rad KCUS-a i generalne direktorice Sebije Izetbegović što nije naišlo na odobravanje u vrhu DF-a te je Tanović uputio pismo rukovodstvu DF-a kojim ih obavještava da napušta tu stranku. 

"Zbog evidentnih i nepomirljivih razlika u viđenju političkog organizovanja i djelovanja stranke sa jedne strane i mojih stavova sa druge strane, ovim putem želim da dam neopozivu ostavku na poziciju člana Predsjedništva stranke.

Također, ovim zahtjevom se ispisujem i iz članstva Demokratske fronte te vas molim da uvažite moju odluku i da me s danom prijema ovog zahtjeva izbrišete iz evidencije članstva.

Zamolio bih vas da mi ispisnicu uručite na adresu koju sam naveo u zaglavlju ili pošaljete na e-mail adresu navedenu u zaglavlju sa koje ste dobili i ovaj zahtjev", naveo je doktor Tanović. 

Inače u posljednjih nekoliko mjeseci iz DF-a odlaze ili su svoj odlazak najavili brojni članovi. I nekadašnji generalni sekretar Zlatko Miletić krajem aprila je napustio DF te u Domu naroda djeluje kao samostalni delegat. On je otvoreno iskazao protivljenje koaliciji DF-a sa SDA i SBB-om čime je srušena Vlada KS na čelu sa premijerom Edinom Fortom. 

(Patria)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.