5.8.2020. 15:52
0
Iz Naše stranke poručuju: Kanton Sarajevo u jeku pandemije nema ministra zdravstva, jer se SDA, DF i SBB ne mogu dogovoriti oko pozicija
Zdravstveni savjet Naše stranke smatra da se politička nadmudrivanja ne smiju stavljati prije zdravlja građana i građanki Kantona Sarajevo, te traži imenovanje ministra zdravstva u Kantonu Sarajevo.

- Evidentno je da obezglavljeno zdravstvo nema nikakvu strategiju ni viziju.  Zdravstveni radnici i radnice su na izmaku snaga, a zdravstvene ustanove su pred kolapsom - ističe se u saopćenju Naše stranke.

Navode da je put pacijenta i dalje upitan, dok „nesposobna i neodgovorna vlast prebacuje lopticu na inspektore i direktore ustanova“.

- Kanton Sarajevo u jeku pandemije još nema ministra ili ministricu zdravstva, jer se SDA, DF i SBB ne mogu dogovoriti o raspodjeli pozicija. Prestanite odgovornost prebacivati na više nivoe vlasti, na zdravstvene radnike i radnice. Imenujte neophodne ministre odmah i fokusirajte se napokon na vaš posao - stoji u saopćenju Zdravstveog savjeta Naše stranke.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.