8.8.2020. 9:23
0
BPK pooštrilo mjere: Nema nargile, okupljanja više od 20 osoba, seroloških testiranja...
Zabranjuje se usluživanje nargila u svim objektima na području BPK Goražde, navedeno je u posljednjoj naredbi Kriznog štaba Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. U ovom kantonu poođtrene su mjere i za okupljanje- pa tako u zatvorneim prosotrima ne smije biti više od 20, a na otvorenom 50 osoba.

Sva okupljanja unutar navedenih ograničenja moraju se odvijati u prostoru koji omogućava obaveznu fizičku distancu od najmanje 2 metra između osoba (osim članova kućnog domaćinstva).

Zbog nedostatka reagensa, a u cilju zaštite stanovništva od eventualno daljeg širenja koronavirusa na području BPK Goražde, zabranjuju se serološka testiranja u javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama na području BPK Goražde, osim u slučaju medicinskih indikacija konstatovanih od strane nadležnog ljekara. 

Krizni štab Ministarstva zdravstva ovog kantona na 22. sjednici razmatrao je trenutnu epidemiološku situaciju, koja je veoma pogoršana u našem Kantonu.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.