8.8.2020. 12:25
0
Godišnjica rođenja Alije Izetbegovića: BiH i danas treba njegova mudrost
Povodom obilježavanja 95. godišnjice rođenja prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine i osnivača Stranke demokratske akcije Alije Izetbegovića, proučena je Fatiha i položeno cvijeće na šehidskom spomen-obilježju i na mezarju na Kovačima.

Zaključeno je da je Alijina mudrost potrebna i danas Bosni i Hercegovini jer nije prestala da se bori sa silama koje joj ne žele dobro. Obilježavanju su prisustvovali brojni političari među kojima je i njegov sin, lider SDA Bakir Izetbegović, te član Predsjedništva Šefik Džaferović koji je pozvao i na zajedništvo bošnjačkih političkih partija jer je to ono što bi Alija smatrao ispravnim potezom.

Bakir Izetbegović za oca je kazao da je bio "spreman priznati svoje greške i neuspjehe, a to je dokaz snage".


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.