10.8.2020. 15:13
0
Fadil Novalić poručuje: Sve bolnice će biti aktivirane kao izolatoriji
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je danas u Sarajevu da je na sastanku s predstavnicima kantona dogovoreno da Vlada FBiH preuzme na sebe komunikaciju s javnošću o opasnosti koju predstavlja koronavirus, te da će sve bolnice biti aktivirane kao izolatoriji.

Nakon sastanka, kojem su osim predstavnika kantona prisustvovali i predsjedavajući oba doma Parlamenta FBiH, te čelnici Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite, Novalić je dodao da je dogovoreno i da je na kantonima da u skladu sa epidemiološkom situacijom donose mjere za suzbijanje širenja zaraze.

- Radi se o opasnoj bolesti koja pogađa i mlađu populaciju, što imamo priliku vidjeti u posljednje vrijeme, a problem je što je zdravstveni sistem na granici kapaciteta - rekao je Novalić.

Naveo je da će biti uspostavljena jedinstvena baza podataka o epidemiološkoj situaciji za čitavu Federaciju.

Novalić je precizirao da je danas, u dva i po mjeseca od ukidanja stanja nesreće u FBiH broj zaraženih osam puta veći nego u dva i po mjeseca kada je to stanje bilo na snazi.

- U prva dva i po mjeseca borbe s koronavirusom usvajali smo mjere koje su broj zaraženih svele na 87, ali se dogodilo "smrzavanje" privrede i više nismo mogli dopustiti da se takvo stanje nastavi - naglasio je Novalić.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.