10.8.2020. 22:00
0
Ružnić: Na prostoru USK-a trenutno 7.200 migranata, 3.700 ih luta ulicama
Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić rekao je da na području ovog kantona ima oko 7.200 migranata, od kojih je 3.500 u smještajnim kapacitetima, a 3.700 luta ulicama.

On je, nakon sjednice Vlade Federacije BiH sa premijerima kantona, istakao da je potrebno ponovo uvesti naredbu o zabrani kretanja migranata na području FBiH i njihov prevoz javnim sredstvima saobraćaja.

"Svakom se krizom može upravljati, pa i ovom migrantskom, tako što moramo uspostaviti koordinaciju svih učesnika u procesu", rekao je Ružnić za N1.

On je podsjetio da je od 2019. godine na području kantona došlo 49.000 migranata, a zimu je dočekalo 3.500, kojih i danas ima u smještajnim kapacitetima.

Prema njegovim riječima, u prvih šest mjeseci u Unsko-sanskom kantonu došlo je više od 23.000 migranata.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.