11.8.2020. 9:06
0
Selmo Cikotić pred velikim ispitom: Kako riješiti migrantsku krizu u BiH?!
FOTO: Dnevni Avaz
Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić danas boravi u radnoj posjeti Bihaću gdje će se susresti sa premijerom USK Mustafom Ružnićem i gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem. Cikotić će obići i jedan migrantski centar.

Premijer USK Mustafa Ružnić kazao je u ponedjeljak da na području ovog kantona ima oko 7.200 migranata, od kojih je 3.500 u smještajnim kapacitetima, a 3.700 luta ulicama.

On je kazao da je i na sastanku sa federalnim premijerom i drugim kantonalnim premijerima održanom u ponedjeljak zbog situacije sa koronavirusom istakao da je potrebno ponovo uvesti naredbu o zabrani kretanja migranata na području FBiH i njihov prevoz u javnom saobraćaju.

USK posljednjih mjeseci je prepušten sam sebi a ulice Bihaća, ali i drugih gradova među kojima i Velika Kladuša pune su migranata. 

Ružnić je kazao je da je do sada registrovan ulazak migranata iz 46 zemalja. Posebno se osvrnuo na Graničnu policiju BiH za čije je službenike kazao da više štite granicu Hrvatske nego Bosne i Hercegovine. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.