13.8.2020. 19:22
0
Field se sastao sa Bakalarom: CIK-u omogućiti da radi
Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matt Field sastao sa predsjednikom Centralne izborne komisije Željkom Bakalarom.

Razgovarali su o provođenju lokalnih izbora 2020. godine, navodi se u saopštenju Ambasade Velike Britanije u BiH.

Kako se navodi - pozdravili su usvajanje budžeta čime se omogućava CIK-u da organizuje održavanje izbora 15. novembra, te 20. decembra u Mostaru, što je važan trenutak na euro-atlantskom putu BiH.

“Ne postoji veće demokratsko pravo i odgovornost nego što je glasanje na izborima. Ohrabrujem i podstičem sve da se uključe. Nakon 12 godina, radujem se što će građani Mostara konačno biti u prilici da 20. decembra biraju svoje lokalne predstavnike, što je važan pokazatelj predanosti BiH osnovnim pravima. Treba CIK-u omogućiti da radi svoj posao, u skladu sa zakonom, bez ometanja", izjavio je Field nakon sastanka.

Podsjaćeju da je poštovanje državnih institucija, kao što je CIK, predstavlja još jednu ključnu demokratsku vrijednost.

CIK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.