20.8.2020. 13:05
Tužna slika naše zemlje: Dječak u suzama kraj puta jer su mu ukrali kupine koje bere i prodaje, te koje mu život znače
Društvenim mrežama širi se fotografija dječaka koji prodaje kupine kraj ceste u blizini Kladnja. Uz fotografiju stoji informacija da su nepoznati mladići oteli kupine koje ovaj dječak prodaje.

- Prodavač kupina na cesti M18, Brlošci, općina Kladanj. Plače jer su mu neki momci probali kupine, oteli iste i pobjegli. Stadoh i nije važno šta uradih ali uspjedoh prokleti i ove i sve one koji otimaju, novac, život, ljubav, život. Otac Bekrija nezaposlen a majka veli non-stop kod doktora, bolesna. Koje smo dno dostigli kao društvo da su djeca primorana raditi, da ne budu zaštićeni i još da im otimamo i to malo rada i zarade. Baš me stid a Boga mi pomognem koliko mogu. Prestao je mali plakati i ima još jednu posudu da proda - piše u objavi koja se dijeli na Facebooku.

Oslobođenje saznaje da je riječ o dječaku čija porodica teško živi. Otac Bekrija Alić nema stalni posao, a majka Senada lošijeg je zdravstvenog stanja.

- Znam ovog dječaka lično i uvijek stanem da kupim. Odgojeno dijete, za svaku pohvalu. Svake godine od tog novca kupi sebi stvari za školu. Ide svaki dan u šumu i bere kupine, roditelji mu teško žive - kazala je djevojka koja poznaje porodicu Alić.

VIJESTI