21.8.2020. 11:29
0
Nenadić očekuje imenovanje ministrice zdravstva, pokrenuo proceduru provjere bolovanja
Ukoliko se početkom naredne sedmice ne nastave započete sjednice Skupštine KS (hitna i redovna) na kojoj je trebalo biti razmatrano i imenovanje ministrica rada i socijalne politike i zdravstva, premijer KS Mario Nenadić bit će primoran imenovati v.d. ministra zdravstva zbog brojnih operativnih pitanja i kompletnog funkcionisanja Ministarstva zdravstva KS.

„Preferiram da se ipak izvrši redovno imenovanje na nastavku sjednice, a ako se to ipak ne desi onda ću imenovati v.d. ministra iz reda članova Vlade. Ali s druge strane među članovima Vlade nema nijednog ljekara niti zdravstvenih radnika pa smo i na taj način limitirani“, kazao je Nenadić za Patriju. 

Iako je prilikom podnošenja ostavke Rusmir Mesihović ovlastio svoju pomoćnicu Almu Kadić za neophodne operativne stvari, kako nam je potvrdio i sam premijer ona se nalazi na bolovanju, kao i još četiri uposlenika Ministarstva zdravstva. 

„Pokrenuo sam proceduru preispitivanja opravdanosti bolovanja s obzirom da smo sada limitirani u radu Ministarstva zdravstva u ovoj zdravstvenoj krizi“, kazao je Nenadić. 

Ova bolovanja su uslijedila nakon što je 6. avgusta premijer Nenadić naložio predsjednici i svim članovima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, uposlenicima Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, te direktorima i svim članovima upravljačkih tijela javno zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo da obustave korištenje započetih kao i planiranih godišnjih odmora do daljnjeg.

Podsjećamo, hitna sjednica na kojoj je trebalo biti razmatrano imenovanje ministrice rada i socijalne politike Anele Mešić (SBB) i ministrice zdravstva (DF) Draženke Malićbegović je prekinuta, ali neki od zastupnika smatraju da je sjednica prekinuta jer nema dovoljno ruku za imenovanje.  


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.