24.8.2020. 11:26
0
Spremna optužnica u predmetu "Respiratori": Koga će Tužilaštvo BiH sve teretiti u ovom slučaju?!
Tužilaštvo BiH, prema današnjem pisanju Avaz, spremilo je optužnicu u predmetu "Respiratori" koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH. Pitanje je dana kada će optužnici biti poslana na potvrđivanje Sudu BiH.

Ova infomacija potvrđena je za Avaz iz nekoliko izvora u Tužilaštvu BiH.

Za sada su osumnjičeni u ovoj aferi Fadil Novalić, premijer Federacije, Fahrudin Solak, direktor FUCZ-a, Fikret Hodžić, vlasnik "Srebrene maline", firme koja je za 10,5 miliona KM i uvezla respiratore iz Kine u BiH, ali i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, koji je Hodžiću, pod čudnim okolnosima dao dozvole za uvoz i transport medicinskim sredstvima.

Prema informacija "Avaza", broj optuženih bit će veći od četiri, a posebno se to odnosi na pojedine svjedoke.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.