4.9.2020. 16:36
0
Svečano obilježen 5. septembar - Dan kompanije BH Telecom
BH Telecom je danas organizovao konferenciju „Sarajevo TechLab 2020“ kojom je obilježen još jedan 5. septembar, Dana kompanije.
Konferencija je održana u epidemiološki prilagođenom prostoru Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, gdje su predstavljene najznačajnije poslovne aktivnosti koje su realizirane u prethodnom periodu.

Već 15 godina BH Telecom obilježava Dan kompanije, a 5. septembar predstavlja godišnjicu od telekomunikacijske deblokade Bosne i Hercegovine i početka korištenja međunarodnog kôda 387 dodijeljenog BiH od strane Međunarodne telekomunikacione unije /ITU/. 

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman je u obraćanju na početku konferencije podsjetio na 05. septembar 1993. godine kada su, u najtežim uslovima razaranja, agresije i opsade, zaposlenici tadašnjeg JP PTT BiH prekinuli telekomunikacijsku blokadu i uspostavili prvu međunarodnu vezu Sarajevo-Basel.

Istakao je da je početak 2020. godine obilježilo povećanje prihoda u odnosu na 2019. godinu, ali da je, zbog stanja prirodne nesreće, primarni cilj kompanije bio zaštititi zdravlje građana i obezbjediti kontinuitet servisa, tako da je BH Telecom poduzeo niz društveno odgovornih akcija kako bi svim korisnicima i građanima BiH pomogao u teškom i izazovnom vremenu. Dodao je da direktan uticaj epidemije na poslovanje BH Telecoma u prvih 6 mjeseci iznosi 12,1 milion KM, ali da ohrabruje činjenica da se u drugoj polovini 2020 godine poslovni rezultat značajno mijenja.

Na konferenciji su predstavljene i aktivnosti BH TechLab platforme, kao jednog od projekata podrške BH Telecoma start-up sceni, te su proglašeni pobjednici javnog poziva Start It Up koji je kompanija objavila prošle godine. 

Prvu nagradu u iznosu od 50.000 KM osvojila je kompanija Devoted d.o.o. Sarajevo za projekat „Herald - industrijska IoT platforma“. Drugoplasirana je kompanija OD Vista Design Jajce sa projektom „Viona – smart environment technology“ kojoj je uručena novčana nagrada u iznosu od 30.000 KM, dok je kompaniji Smart Business Solutions d.o.o. Sarajevo za projekat „Doktor kad mi treba“ pripalo treće mjesto i nagrada u iznosu 20.000 KM. Svi nagrađeni su, pored novčanih nagrada, dobili i usluge BH Telecoma u vrijednosti od 2.755 KM. 

Tokom konferencije su prezentirani podaci o donacijama BH Telecoma koje su ove godine uručene pravnim licima u ukupnom iznosu od 2 miliona KM. 

Milion KM je u prvim danima pandemije doniran kantonalnim i općim bolnicama u Konjicu, Zenici, Goraždu, Travniku i Bihaću u iznosima od po 200.000 KM za nabavku potrebne medicinske opreme. Još milion KM donacija raspoređen je na ukupno 164 pravna lica za podršku projektima pomoći ugroženoj populaciji, osobama sa invaliditetom i posebnim potrebama, narodnim kuhinjama, humanitarnim udruženjima i obrazovnim institucijama.

Prisutnima su prezentirane usluge i akcije koje je BH Telecom pripremio za korisnike povodom Dana kompanije. 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.